Mozz chutné recepty

Bramborové krokety s ricottou

Obtížnost Nízká
Doba vaření 45 - 60 minut
Počet osob 4 osoby

Ingredience

  • 100 g Galbani Ricotta
  • 40 g sýra Pecorino
  • 500 g brambor
  • 2 vejce
  • žloutek
  • trocha strouhanky
  • větvička šalvěje
  • stonek petržele
  • trocha muškátového oříšku
  • arašídový olej (nebo jiný olej dle chuti)
  • špetka soli
  • špetka pepře

Postup přípravy

Vařte brambory ve slupce, dokud nezměknou. Ještě teplé je oloupejte a rozmačkejte mačkadlem na brambory nebo vidličkou. Do částečně vychladlého pyré přidejte 1 vejce, žloutek, ricottu, sýr Pecorino, šalvěj a najemno nasekanou petržel. Směs osolte, opepřete a dochuťte muškátovým oříškem. Přisypávejte strouhanku, 100 g by mělo stačit, dokud nezískáte hladké, pevné těsto. Navlhčete si ruce, odkrajujte kousky a tvořte krokety. Každou namočte do rozšlehaného vajíčka a poté bohatě obalte ve strouhance. Smažte v rozpáleném arašídovém oleji dozlatova ze všech stran a odkládejte na ubrousky, které odsají přebytečný tuk. Konzumujte horké.