Nejdříve si připravte bešamel. Rozpusťte na pánvi máslo a zaprašte jej hladkou moukou – tak vytvoříte jíšku. Následně přilévejte mléko a vše rozmíchejte dohladka. Omáčku dochuťte solí a muškátovým oříškem.
Cannelloni nechte několik minut spařit ve vroucí vodě a poté je vhoďte do studené vody. Připravte si směs, kterou budete těstoviny plnit. Spařený špenát spolu s lístky bazalky najemno nasekejte, přidejte ricottu, část mozzarelly Galbani nakrájené na drobné kousky, smíchejte s muškátovým oříškem a dochuťte solí a pepřem. Nyní si na malé kousky nakrájejte zbytek mozzarelly a každou z těstovinových trubiček vyplňte na střídačku směsí a připravenými mozzarellovými kousky – jejich počet se může lišit.
Cannelloni vyskládejte do zapékací mísy vytřené máslem, přelijte bešamelem, posypte parmazánem a nadrobno nakrájenou mozzarellou Galbani a pečte 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Díky směsi proložené na různých místech mozzarellou Galbani vám výsledkem budou cannelloni „padesáti chuťových odstínů“. Příprava tohoto nevšedního chuťového zážitku vám zabere přibližně 45 minut.