Mozz chutné recepty

Makaróny à la carbonara

Obtížnost Nízká
Doba vaření 15 - 30 minut
Počet osob 4 osoby

Ingredience

  • 250 g Galbani Ricotta
  • 30 g Galbani Parmigiano Reggiano D.O.P.
  • 300 g makaronů
  • 80 g slaniny
  • 200 ml zakysané smetany
  • 4 žloutky
  • trocha muškátového oříšku
  • špetka soli
  • špetka pepře

Postup přípravy

Zakysanou smetanu rozmíchejte se žloutky, parmezánem, solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Na pánvi na trošce extra panenského olivového oleje zprudka opečte slaninu (asi 5 minut) a přidejte ji do směsi žloutků a zakysané smetany. Následně vmíchejte makaróny uvařené al dente. Korunujte přidáním ricotty a podávejte co nejteplejší.