Mozz chutné recepty

Salát s mozzarellou a středozemní zeleninou

Obtížnost Nízká
Doba vaření 60 minut a více
Počet osob 2 osoby

Ingredience

  • 125 g Galbani Mozzarella
  • trocha extra panenského olivového oleje
  • trocha čerstvé bazalky
  • cuketa
  • lilek
  • citron

Postup přípravy

Umyjte a osušte lilek i cuketu a nakrájejte je na podélné plátky. Cuketu marinujte asi hodinu ve směsi olivového oleje, citronové šťávy a nakrájené bazalky. Plátky lilku potřete olivovým olejem. Při 200 °C je pak opékejte asi 10 minut z každé strany. Musejí zezlátnout, rozplývat se, ale nesmějí se spálit. Jakmile je lilek upečený a cuketa marinovaná, obložte plátky talíř. Na ně položte mozzarellu nakrájenou na čtyři díly, zakápněte olivovým olejem a citronovou šťávou, osolte a opepřete.