Mozz chutné recepty

Gnocchi s chřestem, fazolemi a ricottou

Obtížnost Nízká
Doba vaření 15 - 30 minut
Počet osob 4 osoby

Ingredience

  • 250 g Galbani Ricotta
  • 800 g bramborových gnocchi
  • 150 g oloupaných fazolí
  • 40 g sýra Pecorino
  • trocha olivového oleje
  • svazek chřestu
  • trocha tymiánu
  • špetka soli
  • špetka pepře

Postup přípravy

Fazole spařte a orestujte na trošce extra panenského olivového oleje se solí, pepřem a nakrájeným tymiánem. Odstraňte tvrdou část stonků chřestu a ve vroucí vodě ho uvařte doměkka. Odkrájejte špičky a dejte je stranou. Ve slané vodě uvařte gnocchi. Umixujte stonky chřestu, ricottu a několik lžic vody z hrnce, kde se vařily gnocchi, v hladký krém. Nalijte ho na gnocchi, přimíchejte špičky chřestu i fazole a ochuťte čerstvě namletým pepřem. Servírujte ihned.