Mozz chutné recepty

Jahodová roláda

Obtížnost Střední
Doba vaření 60 minut a více
Počet osob 6 osob

Ingredience

6 bílků
300 g cukru krupice
60 g mandlových plátků
250 g Galbani Mascarpone
200 ml smetany ke šlehání
1 lžíce cukru moučky
300 g čerstvých jahod

Postup přípravy

1. Plech vyložte pečicím papírem. V míse vyšlehejte bílky do polotuhého sněhu. Pak postupně zašlehávejte cukr krupici, až vznikne bílá lesklá hmota, která drží tvar a je zároveň dobře elastická. Těsto rozetřete stěrkou přes pečicí papír do tloušťky 1 cm a posypte mandlovými plátky. Roládu dejte péct do předehřáté trouby na 200 °C na 8 minut. Poté teplotu stáhněte na 160 °C a pečte dalších 8 minut.

 

2. Mezitím v míse vyšlehejte Galbani Mascarpone spolu se smetanou a moučkovým cukrem na hladký nadýchaný krém. Jahody očistěte a opláchněte, 2/3 nakrájejte na kostičky.

 

3. Roládu po vyndání z trouby nechte pár minut vychladnout. Pak ji otočte dnem vzhůru, sundejte pečicí papír a posypte nakrájenými jahodami. Potřete 2/3 krému a vše opatrně zarolujte.

 

4. Roládu na závěr ozdobte zbytkem krému, který přendejte do cukrářského pytlíku s ozdobnou špičkou. Nahoru dejte rozpůlené čerstvé jahody a rovnou podávejte. Buon Appetito!

Video