Mozz chutné recepty

Těstoviny s pestem z červené řepy

Obtížnost Nízká
Doba vaření 30 - 45 minut
Počet osob

Ingredience

INGREDIENCE NA PESTO

  • 200 g předvařené červené řepy
  • 25 g piniových nebo vlašských ořechů
  • 25 g strouhaného parmezánu
  • 1 stroužek česneku
  • extra panenský olivový olej
  • šťáva z půlky citronu
  • 10 lístků čerstvé bazalky
  • sůl

 

INGREDIENCE NA TĚSTOVINY

  • 350 g těstovin fusilli
  • 250 g ricotty Galbani
  • 1 balení mozzarelly Galbani 125 g
  • sůl
  • pepř

 

Postup přípravy

Nejprve opražte ořechy. Poté nakrájejte řepu na malé kousky a nasypte ji do mixéru, přidejte opražené oříšky, česnek, listy bazalky, nastrouhaný parmezán, olivový olej, citronovou šťávu a sůl. Mixujte, dokud nebudou všechny ingredience dokonale rozmělněny do jemné pasty.

 

Těstoviny uvařte dle návodu al dente. Sceďte a uchovejte hrníček vody z hrnce na později. Těstoviny vraťte do hrnce. Do připraveného pesta přidejte ricottu a důkladně smíchejte s těstovinami. Následně nakrájejte mozzarellu na proužky a dozdobte jí naservírované těstoviny. Přidejte pár lístků čerstvé bazalky a podávejte.