Na těsto:
Na oblohu:
Brambory oloupejte, nakrájejte na půl centimetru silné plátky a uvařte v mírně osolené vodě. Od dosažení varu vařte 10 minut. Mozzarellu nakrájejte na kostičky a šunku na proužky. Droždí a cukr rozpusťte v šálku vlažné vody a sůl v dalším šálku.
Na pracovní plochu nasypte na hromádku mouku a uvnitř vyhlubte důlek. Dovnitř nalijte vodu s droždím a vodu se solí, přidejte olej a začněte rychle hníst. Podle potřeby přidávejte další mouku a vodu. Pokračujte, až získáte hladké a pružné těsto. To dejte do mísy vysypané moukou a přikryjte utěrkou. Nechte alespoň hodinu odpočívat, až těsto zdvojnásobí svůj objem.
Těsto rozdělte na čtyři díly, každý z nich pak rozválejte na placku. Pak pizzu obložte mozzarellou a následně bramborami, pokapejte extra panenským olivovým olejem a posypejte rozmarýnem. Osolte a opepřete podle chuti. Vložte na 15 minut do trouby rozehřáté na 250 °C. Hotovou pizzu poklaďte šunkou.