Mozz chutné recepty

Zapečené brambory se slaninou a mozzarellou

Obtížnost Nízká
Doba vaření 30 - 45 minut
Počet osob 4 osoby

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 250 g slaniny
  • 2 balení mozzarelly Galbani 125 g
  • 1 konzerva hrášku
  • olivový olej
  • sůl

Postup přípravy

Brambory a slaninu nakrájejte na kostky střední velikosti. Nakrájené brambory vložte do zapékací mísy vymazané olivovým olejem, zalijte sklenicí vody, posolte a dejte do trouby vyhřáté na 180 °C. Jakmile se z mísy odpaří voda, přidejte slaninu a vraťte do trouby. Zapékejte, dokud slanina nezhnědne, poté přidejte hrášek a navrch pokrájenou mozzarellu. Nechte péct, dokud se mozzarella nerozteče, a pak servírujte.