300 g růžičkové kapusty
1 stroužek česneku
extra panenský olivový olej
4 ančovičky v oleji
160 g těstovin dle vlastního výběru
1 balení mozzarelly Galbani 125 g
sůl, pepř
Těstoviny vařte ve slané vodě několik minut, dokud nebudou uvařeny „al dente“. Ve velké pánvi rozpalte olej a osmažte na něm česnek a na jemno nakrájené ančovičky. Jednotlivé růžičky kapusty nakrájejte na čtvrtiny a vložte také do pánve. Směs osolte a opepřete podle chuti a vařte několik minut za stálého míchání. Mezitím si na druhé pánvi opražte piniové oříšky na olivovém oleji a mozzarellu nakrájejte na tenké plátky. Těstoviny a hotovou směs s růžičkovou kapustou smíchejte dohromady. Podávejte ozdobené plátky mozzarelly a posypané oříšky.