Mozz chutné recepty

Těstoviny risottata s růžičkovou kapustou a piniovými oříšky

Obtížnost Střední
Doba vaření 30 - 45 minut
Počet osob 2 osoby

Ingredience

300 g růžičkové kapusty

1 stroužek česneku

extra panenský olivový olej

4 ančovičky v oleji

160 g těstovin dle vlastního výběru

1 balení mozzarelly Galbani 125 g

sůl, pepř

Postup přípravy

Těstoviny vařte ve slané vodě několik minut, dokud nebudou uvařeny „al dente“. Ve velké pánvi rozpalte olej a osmažte na něm česnek a na jemno nakrájené ančovičky. Jednotlivé růžičky kapusty nakrájejte na čtvrtiny a vložte také do pánve. Směs osolte a opepřete podle chuti a vařte několik minut za stálého míchání. Mezitím si na druhé pánvi opražte piniové oříšky na olivovém oleji a mozzarellu nakrájejte na tenké plátky. Těstoviny a hotovou směs s růžičkovou kapustou smíchejte dohromady. Podávejte ozdobené plátky mozzarelly a posypané oříšky.