Tropea – ráj červené cibule
Pokud se do Kalábrie vydáte na dovolenou, rozhodně byste ji neměli opomenout. Malebné uličky lákají k večerním procházkám a příjemnému posezení nad dobrým jídlem a pitím.
Tropeu ocení také milovníci koupání, neboť je omývána průzračně čistým Tyrhénským mořem. Mezi útesy na pobřeží najdete romantické pláže vybízející k nefalšovanému letnímu relaxu.
Ráj červené cibule
Vedle malebných uliček, průzračného moře a romantických pláží je Tropea známá rovněž pro pěstování červené cibule. Pokud patříte mezi milovníky této zeleniny, bude pro vás městečko rájem. Pokrmy z ní připravené si budete moct dopřát téměř na každém rohu. Místní gelaterie z ní dokonce vyrábí zmrzlinu! My vám dnes naservírujeme recept na panini s červenou cibulí a mozzarellou:
Ingredience (2 porce)
- 1 červená cibule
- 10 listů červené čekanky
- 375 g (3 balení) Galbani Mozzarella
- extra panenský olivový olej
- sůl a pepř
- 2x italská focaccia
Postup přípravy
Očistěte a nakrájejte červenou cibuli.
Omyjte a natrhejte listy čekanky; mozzarellu pokrájejte na plátky.
Focacciu podélně rozkrojte a vložte ji do trouby předehřáté na 180°C asi na 5–10 minut. (lze využít i speciálního panini sendvičovače/grilu)
Opečenou focacciu plňte připravenými ingrediencemi.
Zakápněte olivovým olejem; dochuťte solí a pepřem.
Přiklopte druhou polovinou pečiva. Podávejte horké.
Tak dobrou chuť a červené cibuli Tropea zdar!