Mozz chutné recepty

Nepečený cheesecake

Obtížnost Nízká
Doba vaření 60 minut a více
Počet osob 10 osob

Ingredience

500 g karamelizovaných sušenek
200 g másla
500 g Galbani Mascarpone
100 g cukru krupice
1 vanilkový lusk
500 ml smetany na šlehání (31 %)
1 kg mražené směsi lesního ovoce
100 g kukuřičného škrobu
500 g jahod

Postup přípravy

1. Nahrubo rozmixujete 500 g karamelizovaných sušenek, vsypte je do mísy a smíchejte je s 200 g rozpuštěného másla. Hmotu rovnoměrně rozprostřete na dno dortové formy, upěchujte lžící a nechte ztuhnout v lednici. Mezitím vyšlehejte 500 g Galbani Mascarpone se 50 g cukru a vyškrábnutými semínky z vanilkového lusku do krémové konzistence.

 

2. V jiné misce vyšlehejte 500 ml smetany ke šlehání do nadýchaného krému. Jemně ji vmíchejte do mascarpone a vzniklý krém naneste na sušenkový základ ve formě.

 

3. Do kastrolku vsypte 1 kg mražené směsi lesního ovoce, přidejte zbylý cukr a na mírném ohni zahřívejte. Poté přilijte 100 g kukuřičného škrobu rozmíchaného v malém množství studené vody a povařte do zhoustnutí. Nechte vychladnout a rovnoměrně rozetřete na vrstvu krému.

 

4. Dort dozdobte 500 g čerstvých jahod a nechte alespoň 2 hodiny chladit v lednici.

Video