40 g celozrnného toustového chleba
25 g másla
40 g čerstvé bazalky
80 ml olivového oleje
80 g zeleného chřestu
80 g bílého chřestu
120 g mixu listových salátů
40 g mikrobylinek
4 rajčata Kumato
20 mixu cherry rajčat
25 g jadérek granátového jablka
6 ředkviček
40 ml citronové šťávy
10 ml medu
sůl, pepř
25 kusů Galbani Mozzarella Perline
1. Nakrájejte 40 g toustového chleba na malé kostky a na pánvi s 25 g másla je opečte dozlatova.
2. Rozmixujte 40 g bazalky s 80 ml olivového oleje na pesto a promíchejte ho s krutony.
3. Ve vroucí vodě krátce spařte 80 g bílého a 80 g zeleného chřestu, zchlaďte v ledové lázni a nakrájejte na menší kousky. Do velké mísy dejte 120 g listového salátu, 40 g mikrobylinek, oba druhy nakrájených rajčat, 6 nakrájených ředkviček, připravený chřest a 25 g jadérek granátového jablka.
4. Na dresink smíchejte 40 ml citronové šťávy, 10 ml medu a 10 ml olivového oleje, podle chuti osolte a opepřete. Salát přelijte dresinkem, promíchejte a rozdělte do hlubokých talířů. Navrch přidejte bazalkové krutony a kuličky Galbani Mozzarella Perline.