Mozz chutné recepty

French toast

Obtížnost Nízká
Doba vaření 15 - 30 minut
Počet osob 4 osoby

Ingredience

250 ml smetany 31 %
125 g Galbani Mascarpone
1 lžička cukru krupice
3 vejce
300 ml plnotučného mléka
3 lžíce cukru moučky
¼ lžičky mleté skořice
1 lžíce vanilkového extraktu
špetka soli
máslo
4 plátky světlého toastového chleba
250 g jahod
4 lžíce javorového sirupu

Postup přípravy

1. Do mísy nalijte 250 ml smetany 31 %, přidejte 125 g Galbani Mascarpone a lžičku krupicového cukru a ručním šlehačem nebo v robotu šlehejte do hladké směsi. Směs přendejte do misky a dejte vychladit do lednice.

 

2. V širší misce nebo hlubokém talíři vyšlehejte metličkou 3 vejce, 300 ml mléka, lžíci moučkového cukru, ¼ lžičky skořice, lžíci vanilkového extraktu a špetku soli a odložte stranou.

 

3. Do větší nepřilnavé pánve vložte kousek másla a nechte ho pomalu rozpustit. Poté lehce zvyšte teplotu, aby bylo máslo dostatečně rozpálené k opékání toastů. 

 

4. Do misky s vaječnou směsí ponořte plátek toastového chleba a nechte vstřebat tekutinu z každé strany asi 5 sekund. Toastový chléb nemačkejte. Poté namočené plátky přeneste na rozehřátou pánev a pomalu opékejte z každé strany asi 2 až 2,5 minuty do zlatavé barvy. 

 

5. Stejným způsobem připravte všechny ostatní toasty a ihned je servírujte ozdobené očištěnými a nakrájenými plátky jahod, šlehaným mascarpone, zalijte javorovým sirupem a dle chuti můžete ještě posypat moučkovým cukrem. Buon Appetito!

Video