Mozz chutné recepty

Melounovo-okurkový salát s mozzarellou Perline a mátou

Obtížnost Nízká
Doba vaření 15 - 30 minut
Počet osob 2 osoby, 3 osoby

Ingredience

400 g červeného melounu bez jadérek, nakrájeného na kostky
1 střední okurka, nakrájená na tenké plátky (nejlépe salátová)
150 g mozzarelly Galbani Perline (scezené)
hrst nasekané čerstvé máty
1–2 lžíce extra panenského olivového oleje
šťáva z ½ limetky nebo citronu
sůl (nejlépe vločky mořské soli) a čerstvě mletý pepř podle chuti
volitelně pár kapek balzamikového krému

Postup přípravy

  1. Připravte si meloun a okurku. Meloun oloupejte a nakrájejte na menší kostky. Okurku omyjte a nakrájejte na tenké plátky.
  2. Do větší mísy vložte nakrájený meloun, okurku a scezené kuličky mozzarelly Perline. Jemně promíchejte, aby se ingredience spojily. Přidejte čerstvé lístky máty, které buď natrháte na menší kousky, nebo jemně nasekáte.
  3. Salát dochuťte pokapáním extra panenským olivovým olejem a šťávou z poloviny limetky (případně citronu). Osolte mořskou solí a lehce opepřete podle chuti. Vše opatrně promíchejte, aby se chutě propojily, ale kuličky mozzarelly a plátky okurky se nerozmačkaly. Na závěr můžete salát ozdobit několika lístky máty.
  4. Podle chuti před podáváním lehce pokapejte balzamikovým krémem, který dodá salátu výraznější chuťový kontrast. Dostanete tak osvěžující letní salát plný sladkosti melounu, jemnosti mozzarelly a svěžesti máty.

Video