Mozz chutné recepty

Pasta fresca s rajčátky

Obtížnost Střední
Doba vaření 45 - 60 minut
Počet osob 4 osoby

Ingredience

400 g hladké mouky
sůl
6 vajec
2 ½ lžíce olivového oleje
310 g Galbani Mascarpone
2 lžíce bazalkového pesta
400 g cherry rajčat
60 g másla
1 citron
pepř
1 hrst čerstvého oregana

Postup přípravy

1. Na těsto zpracujte v robotu 400 g hladké mouky se špetkou soli, 6 žloutky, 4 bílky a lžičkou olivového oleje. Podle potřeby přidejte lžíci vody. Hedvábné pružné těsto dejte přikryté potravinářskou fólií do lednice odpočinout alespoň na 30 minut.

2. Těsto rozdělte na čtvrtiny, tři díly znovu zabalte do potravinářské fólie a odložte. Rozbalený díl těsta rozválejte na pomoučené ploše na tenký plát silný 2 mm. Přeložte na pomoučený plech, přikryjte utěrkou a rozválejte další díl těsta. Na plát těsta naznačte čtverce asi 5 × 5 cm a do každého z nich dejte po lžičce náplně z 250 g Galbani Mascarpone smíchaného s 2 lžícemi bazalkového pesta. Kolem náplně potřete těsto vodou a zakryjte dalším plátem těsta. Přitlačte, abyste vyhnali vzduch, a rádýlkem nakrájejte ravioly. Pokračujte stejně se zbylým těstem a náplní. Vařte ve vroucí osolené vodě po částech 4 minuty.

3. V troubě rozehřejte gril. Smíchejte 400 g cherry rajčat se 2 lžícemi olivového oleje a zapékejte je v ohnivzdorné nádobě po dobu 8 až 12 minut, dokud rajčata nezhnědnou. Rajčatovou směs přesuňte do velké mísy a vmíchejte do ní na kostičky pokrájených 60 g másla, lžíci citronové šťávy, sůl a pepř.

 

4. Rajčatovou směs servírujte na ravioly spolu s nočky z mascarpone a čerstvým oreganem. Ihned podávejte. Buon Appetito!

Video