800 g lilku
2 ks mozzarelly Galbani
150 g vypeckovaných oliv
3 lžičky kapary
300 g rajčat
2 cibule
50 g piniových oříšků
½ sklenice bílého vinného octa
2 lžíce cukru
Lilek omyjte a nakrájejte na kostičky. Poté ho vložte do cedníku, prosolte a nechte hodinu odkapávat přebytečnou vodu. Cibuli nakrájejte na plátky a osmažte. Po 10 minutách přidejte olivy, kapary a piniové oříšky. Snižte teplotu a opékejte 10 minut. Přidejte nakrájená rajčata a vařte dalších 15 minut. Lilky smažte ve velké pánvi, kam po chvíli vlijte vytvořenou směs. Promíchejte, přilijte ocet, přisypte cukr a provařte. Caponatu nandejte na talíř, naskládejte mozzarellu, posolte a zakápněte olivovým olejem.