Mozz chutné recepty

Ciabatta s tuňákem a mozzarellou

Obtížnost Nízká
Doba vaření 15 - 30 minut
Počet osob 1 osoba

Ingredience

400 g steaku z čerstvého tuňáka

mozzarella Galbani

130 g rozmixovaných černých oliv

nakládaná sušená rajčata

ciabatta

rukola

extra panenský olivový olej

sůl a pepř

Postup přípravy

Do mísy vložte olivy, dvě lžíce olivového oleje a dvě lžíce vody. Ingredience zamíchejte a vznikne jemné pyré. Sušená rajčata nechte okapat a nasekejte nahrubo. Rukolu opláchněte a tuňáka osolte, opepřete a zakapejte olejem. Steak opečte z jedné strany na rozpálené pánvi a poté nakrájejte na plátky silné cca 4-5 mm. Ciabattu rozkrojte a obě části pomažte směsí s olivami a přidejte rukolu. Na ní rozložte plátky tuňáka, plátky mozzarelly a posypte sušenými rajčaty. Na závěr přiklopte druhou částí ciabatty.